سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در انتظار ظهور

1- نداشتن انتظار تشکّر
قرآن الگوى اخلاص را کسانى مى‏داند که بعد از آنکه غذاى مورد نیاز خود را آن هم به هنگام افطار و در شب‏هاى پى‏درپى به محرومان جامعه (یتیمان، اسیران و...) دادند، گفتند: ما از شما نه انتظار جزا و پاداش داریم و نه توقّع مدح و تشکّر.(225) بنابراین، اگر شخصى در برابر عملى که انجام مى‏دهد از مردم انتظار تعریف داشته باشد واگر کسى از کار او تشکّر نکرد پشیمان شود، اخلاص ندارد و لازم است در نیّت خود تجدید نظر کند.
2- مصونیّت از طوفان غرائز
نشانه دیگر اخلاص این است که عواطف وغرائز شخصى، در حرکت انسان اثر نکند. امیرمؤمنان على‏علیه السلام هنگامى که در جنگ، دشمن را بر خاک افکند تا او را به قتل برساند، دشمن به روى امام آب دهان پرتاب کرد. حضرت عصبانى شد وبه همین دلیل صبر کرد تا حالت طبیعى خود را به دست آورد، سپس دشمن را کشت وفرمود: صبر من به خاطر آن بود که در انجام فرمان خدا، عواطف و غرائز شخصى و عصبانیّتى را که به خاطر توهین به من دست داده بود، دخالت ندهم.
3- پشیمان نشدن‏
انسان با اخلاص از کارش پشیمان نمى‏شود، گرچه به هدفش نرسد و هیچ‏گاه احساس ناکامى نمى‏کند، زیرا هر کارى که انجام مى‏دهد براى خداست و اجر او محفوظ است، بنابراین، کارى به شکست و پیروزى ندارد و عقده‏اى نمى‏شود، زیرا ریشه تمام عقده‏ها ناکامى است و انسان با اخلاص هرگز ناکام نیست، چون کام خود را از رضاى خدا و مقبول شدن نزد او مى‏گیرد و با خیال راحت زندگى مى‏کند

+نوشته شده در شنبه 89/1/28ساعت 12:14 صبحتوسط سیدمحمدرضا سبحانی نیا | نظرات ( ) |